Personal Branding

Ismael Wijnsma

Sociaal

In elke gelegenheid

Salesvaardig

Door nieuwe ideeën

enthousiast

Wat verkoop ten goede doet

Mijn personal Brand

Als ik kijk naar mijn kwaliteiten binnen en buiten mijn studie, ben ik sociaal, humoristisch, salesvaardig, enthousiast en gemotiveerd. In vergelijking tot twee jaar geleden zijn er twee zeer belangrijke vaardigheden bij gekomen op het gebied van commerciële economie namelijk; salesvaardig en enthousiast. Dit omdat ik afgelopen jaren mijn eigen bedrijf verder heb laten groeien.

“Mijn bedrijf is ‘Sijmen Louis’ een bedrijf dat zich bezig houdt met het verzorgen van speciale gelegenheden zoals, bruiloften, verjaardag diners en bedrijfsborrels. Het bedrijf verzorgt eten met een privé kok, maar kan als dat nodig is ook dj’s en bediening regelen. Alle zorgen worden ontnomen zodat de klant zich enkel hoeft te richten op de gelegenheid, plezier maken.”

In het begin van mijn bedrijf was ik erg reactief in het krijgen van nieuwe opdrachten. Ik was niet op zoek naar nieuwe klanten en klantgroepen die mijn dienst zouden willen afnemen. En enkel bezig met het koken. Na het tweede jaar van de HvA ben ik mij meer gaan focussen op een concept neerzetten, maar ook op het actief zoeken van nieuwe klanten. Zo kwam ik er achter dat wanneer je enthousiast over je product of dienst vertelt, mensen eerder geneigd zijn om het af te nemen. Ook zijn mijn salesvaardigheden enorm gegroeid. Ik ben constant aan het kijken en na aan het denken waar en wanneer ik mijn dienst in een bepaalde doelgroep ter sprake moet laten komen. En hoe ik mijn omzet per opdracht kan vergroten.

Als young professional CE’er onderscheid ik mij door mijn geheel eigen hobby om te zetten naar een bedrijf. Een bedrijf dat je niet snel achter een CE’er zoekt. Ik combineer mijn passies (koken en muziek maken) in een leuk concept wat nog niet erg bekend is in de markt.

Sijmen Louis private chef gepocheerde peer

Loopbaan en ontwikkeling

In het tweede jaar stroomde ik in op de HvA, nadat ik het eerste jaar op Hogeschool Leiden commerciële economie had gedaan. Ik schreef mij in op de studie commerciële economie omdat ik sinds jongs af aan altijd al een eigen bedrijf wilde. Ik ben gedreven om mijn eigen ideeën door te zetten en daarom sloot deze studie erg goed aan. Aan het einde van mijn eerste jaar ben ik ook mijn eigen bedrijf begonnen. In eerste instantie het produceren van muziek. Maar in het tweede jaar op de HvA besefte ik dat ik een veel grotere doelgroep kon bedienen door mijn werkzaamheden maar een klein beetje te veranderen. Zo kwam ik op het idee evenementen te gaan verzorgen. Na deze events wou ik het nog breder aanpakken en zo kwam mijn andere hobby erbij kijken namelijk koken. Mijn doelen van PB in jaar twee hebben mij in deze keuzes erg goed op weg geholpen.

 

 

Mijn PB-doelen zijn:

1) Voor december 2018 mijn eerste evenement/ feest organiseren. = Initiatief nemen

2) Leren draaien (dj) voor mei 2019 = Doorzettingsvermogen

3) Mijn APP-idee pitchen voor het eind van het schooljaar (juni 2019) = Commercieel bewustzijn

Mijn PB-doelen in jaar 2

 

Mijn drie doelen voor PB waren toen die tijd erg hoog ingezet. Toch heb ik doel 1 en doel 2 behaald. Het derde doel zit tot op de dag van vandaag nog steeds in mijn hoofd alleen wil ik dit na mijn studie aan gaan pakken omdat het een zeer goed idee is wat ik tot in de puntjes uit wil werken.

 

Doel 1: September 2018 hebben ik en drie anderen een concept voor feesten opgezet. Eind november 2019 is dit concept ook werkelijkheid geworden en hebben wij meerdere feesten in Amsterdam mogen organiseren. Het pro-actief naar mensen gaan die ons daarbij hebben kunnen helpen heeft tot het succes geleid, ons initiatief was dus bepalend.

 

Doel 2: Het tweede doel was van groot belang om mijn bedrijf veder uit te laten groeien. Ik heb de cursus gedaan en het was een groot succes. De kosten van de cursus heb ik daardoor ook met gemak terugverdient en het is een leuke ervaring geweest. Het zoeken van een geschikte cursus in de juiste muziekstijl was een goed voorbeeld van hoe je door moet zetten om het juiste resultaat te vinden.

 

Doel 3: Voor het derde doel heb ik besloten dit te doen pas na mijn studie omdat het een grootte app zal zijn waar ik mij nog na mijn studie mee bezig wil gaan houden en wat veel tijd zal kosten.

Sijmen Louis private chef sukadesteak

De toekomst als Young profesional CE'er

Wanneer ik na dit schooljaar ben afgestudeerd ga ik mij volledig focussen op het runnen van meerdere restaurant concepten. Mijn passie ligt in de horeca en hospitality dit wil ik in al mijn concepten naar buiten brengen en in verschillende steden verschillende mooie en vooral kwalitatief goede restaurants neer te zetten. Ook heb ik een bepaalde visie waaraan een restaurant moet voldoen en deze wil ik graag naar buiten brengen in de wereld. Om dit allemaal te kunnen realiseren heb ik weer drie doelen voor mijzelf geformuleerd.

PB-doel 1

Mijn APP-idee pitchen voor het eind van het schooljaar (juni 2021) = Commercieel bewustzijn/doorzettingsvermogen.

PB-doel 2

Voor 2022 mijn eerste restaurantconcept volledig van de grond. Dus een actief restaurant waar mensen heen kunnen komen voor een schitterende avond. = Creatief denken/ leiderschap

PB-doel 3

In 2021 voor mijn bedrijf ‘Sijmen Louis’ minimaal 10 opdrachten die gemiddeld duizend euro zijn. = Initiatief

Sijmen louis